Van overvliegen naar landen

Als een straaljager door het leven

Zomervakantie en zelfreflectie

De vakantieperiode is aangebroken. Een periode waarin het meestal minder druk is op het werk, je ook even niet werkt en uit mag rusten. Deze periode biedt jou bij uitstek de mogelijkheid om eens de tijd te nemen om na te denken over je werk en leven. In de dagelijkse hectiek ontbreekt het menig mens immers de tijd en de rust die nodig is voor reflectie. Als een straaljager vliegen we door het leven. Met macht honderd en geregeld op de automatische piloot razen we door het leven heen, zonder te landen (en ook letterlijk te aarden) en zonder bewust regie te nemen over de bestemming. We vliegen hoog over, zijn bezig met het behalen van resultaten, met gezien worden door onze collega’s, promotie te krijgen of iets anders. We zetten onszelf onder druk en laten ons onder druk zetten door de organisatie waarin we werken.En nu is de vakantieperiode aangebroken. Tijd om wat spanning van de boog af te halen, uit te rusten en te reflecteren. Immers, als de boog altijd gespannen is, komt er geen pijl meer uit.
 

Je kunt nadenken over vragen als: Hoe zit ik in mijn vel? In welke mate heb ik plezier in mijn werk? Hoeveel voldoening geeft het mij? Hoe kom ik thuis na een dag hard werken? Moe en voldaan of moe en uitgeblust? In welke mate heb ik mij ontwikkeld? En in welke mate neem ik en heb ik de regie over mijn leven?Als je blij en tevreden bent, is dat fijn! Maar het kan ook zijn dat je vanbinnen onrust voelt, omdat je weet dat het tijd is voor verandering…? Als je onrust voelt, wees dan moedig. Neem de regie in eigen hand en bezin je op een leven dat meer voldoening geeft. En als je hierbij ondersteuning nodig hebt, zoek dan hulp. En als je wilt, kan ik je hierbij persoonlijk helpen.We wensen je een zinderende zomer met veel zelfreflectie toe!

Marije

 

Heb je interesse om door mij gecoacht te worden?