Ik begeleid artsen & medisch specialisten

bij het verbeteren van het werk- en leerklimaat

Waarom artsen & medisch specialisten?

Wat mij drijft

Het gaat mij aan het hart om te zien hoe mensen uit mijn directe omgeving en werkzaam in de medische wereld, lijden onder de cultuur en de werkdruk die zij ervaren. Ik kom zelf uit een medisch gezin, mijn vader was arts en mijn echtgenoot idem. Van dichtbij maak ik mee welke uitdagingen op de werkvloer invloed hebben op zowel het werkplezier en welzijn van artsen als ook op hun privé- en sociale leven. En niet te vergeten op de patiëntenzorg.

Als sociaal psycholoog, coach en trainer begeleid ik teams/ maatschappen / afdelingen en praktijken om een positief  werk- en leerklimaat te creëren in de zorg.

 

Veerkrachtige en bevlogen teams

De druk op de zorg was niet eerder zo hoog. Ook binnen jouw afdeling, maatschap of praktijk zullen de gevolgen hiervan merkbaar zijn. Het blijven meeveren op verandering van buiten af blijkt het gemakkelijkste af te gaan door teams met veerkrachtige, bevlogen en betrokken medewerkers. Het is daarom juist nu belangrijk om aandacht te besteden aan de samenwerking binnen jouw team.

Ik zet me in om het werk- en leerklimaat in jouw team te verbeteren. We werken toe naar een cultuur van vertrouwen, verbinding en veiligheid om zo samen nog betere zorg te kunnen leveren.

Ik bied een integrale aanpak waarbij ik met het hele team werk; de hele maatschap of hele afdeling inclusief aios, anios, staf en het afdelingshoofd. We staan stil bij de huidige cultuur, wat daar goed aan is, waar jij persoonlijk last van hebt én wat jij anders zou willen. Met elkaar verzamelen jullie de ingrediënten om de wenselijke cultuur werkelijkheid te laten worden. Tijdens het traject integreer je het geleerde meteen in je afdeling of team. Zo werken we toe naar een duurzame verandering met energieke, fitte en bevlogen dokters.

Natuurlijk maak ik gebruik van (wetenschappelijke) literatuur, reik ik theorie en tools aan, maar ik laat je vooral dingen doen en ervaren. 

Ik geloof erin dat als het samenspel in je maatschap/team goed gaat, je goed voor elkaar én voor jezelf zorgt,  je nog betere zorg kan leveren aan je patiënten. Hier wil ik aan bijdragen.

Wist je dat…

De werkdruk in de zorg echt zorgelijk is? Eén op de vijf jonge artsen heeft te maken met klachten van overspannenheid en burn-out. Daarnaast overweegt maar liefst één op de vier artsen weleens om te stoppen. Genoeg reden tot zorg! Bron: De Jonge Specialist.

Wist je dat…

Onderzoek van Effectory toont aan dat bevlogen en betrokken medewerkers met meer passie en plezier werken en productiever zijn. Dit levert 26% betere resultaten op. Ook de klanttevredenheid neemt met 10% toe. Betrokken medewerkers zijn loyaal wat leidt tot 60% minder personeelsverloop.

Vertrouwen, veiligheid en verbinding als basis

Om een veerkrachtig en bevlogen team te bouwen, richt ik me eerst op de basis: het creëren van vertrouwen en veiligheid. Op interactieve en uitdagende wijze nodig ik teamleden uit om echt contact met elkaar te maken, nieuwsgierig te zijn en vooral naar elkaar te luisteren. Vanuit vertrouwen en veiligheid ontstaat ruimte om je uit te spreken en schurende gesprekken te voeren. Bevlogen teamleden voelen zich betrokken en nemen als vanzelfsprekend verantwoordelijkheid voor hun werk. Je kunt je voorstellen dat in dit soort teams niet alleen de de effectiviteit als vanzelf toeneemt, maar ook de kwaliteit van de patiënten zorg. Bij het begeleiden van teams gebruik ik het gedachtegoed van Lencioni en Amy Edmonson als inspiratiebron.

Lees hier mijn blog over het vergroten van psychologische veiligheid en doe hier de test!

Onderlinge teamdynamiek

Natuurlijk neem ik de rollen & taken, het gezamenlijke doel of de ambitie van het team onder de loep, maar vooral ik kijk naar gedrag en de onderlinge teamdynamiek. Een team kan beter gaan presteren door te kijken naar (werkende en niet-werkende) onderliggende patronen die vaak hun uitweg vinden in de manier van communiceren met elkaar. Ik put uit een breed scala van methoden en technieken om de onderliggende teamdynamiek boven de tafel te krijgen.

Teamsamenwerking is vooral gericht op het versterken van het team als geheel, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van de individuele leden. Voor extra verdieping op persoonlijk niveau, kan teamontwikkeling gecombineerd worden met individuele coaching.

Hoe ziet een teamdag eruit?

Nieuwsgierig hoe een teamdag eruit kan zien? In het artikel Teams die werken! – dat ik (e.a.) heb geschreven en gepubliceerd in in het HR tijdschrift Opleiding & Ontwikkeling – staat een voorbeeld van een teamdag beschreven die ik heb begeleid. Een teamdag is maatwerk en ontwikkel ik graag in samenwerking met enkele teamleden. Heb je behoefte aan meer informatie, neem dan gerust contact op. 

Mijn aanpak

Diepgaand  |  Analytisch  |  Hoofd & hart  |  Scherp  |  Professioneel  |  Intuïtief  |  Luchtig  |  Praktijkgericht  |   Ontspannen  |  Waarderend  |  Ervaringsgericht  |  Uitnodigend  |  Creatief  |  Grensverleggend  |  Positief  |  Oplossingsgericht

Benieuwd naar ervaringen van klanten? Bekijk hier een aantal referenties.

Ik ben gelicenseerd om Insights Discovery te gebruiken. Een zeer waardevol instrument om in te zetten bij teamtrajecten. Ik gebruik het als middel om gesprekken op gang te brengen.

Download hier diverse E-books van Insights Discovery: 

Contact

Ben je benieuwd wat ik kan betekenen voor jouw team, maatschap of praktijk? Bel, app of mail me gerust, dan verkennen we onder het genot van een kop koffie of thee jouw teamvraag. Of vul het onderstaande formulier in, dan neem ik op korte termijn contact met je op.