Ik coach artsen & medici

om blijvend met energie en bevlogenheid hun specialisme uit te oefenen

Herken je dit?

Ben jij een arts of medisch specialist (i.o) en kom je geregeld moe of uitgeblust thuis? Ervaar je een hoge druk door de omgeving waarin je werkt en leeft? En misschien merk je dat je op je werk iets vaker vaker fouten maakt en minder aandacht hebt voor je patiënten en collega’s. Neem je steeds vaker werk mee naar huis en werkt dit ’s avonds nog weg? Voel je je soms schuldig dat je privéleven leidt onder je werk?

Je bent geen supermens die zonder lunchpauze de hele dag door poli kan doen of op ok kan staan. Het is echt tijd om beter voor jezelf te gaan zorgen.

Ontdek hoe je zelf de regie weer in handen neemt over jouw werk & leven. Ik kan je daarbij helpen.

Bewijs voor het effect van coaching

Wetenschap toont aan dat de hoge werkdruk niet alleen ten koste gaan van de vitaliteit en bevlogenheid van zorgprofessionals, maar ook van de zorg vóór de patiënt. Eén op de vijf jonge artsen heeft te maken met klachten van overspannenheid en burn-out. Hierdoor neemt niet alleen het ziekteverzuim toe maar ook de werkdruk om het verzuim op te vangen. Een zorgelijke situatie.

Echter, door te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling, kun je je overspannenheid of een burnout écht voorkomen. Lees hier het artikel wat gepubliceerd is in het BMJ Open over de effect van coaching op het voorkomen van een burnout.

Maakt je een betere professional

Goed voor jezelf zorgen

Als arts werk je met hart en ziel aan het verbeteren van de gezondheid van mensen. Vanuit de loyaliteit om goed voor je patiënten te zorgen ben je het belangrijkste vergeten: voor jezelf te zorgen

Je zou wel eens wat minder gehaast de dag door willen gaan, iets meer aandacht en tijd willen hebben voor je patiënten en collega’s. Je bent op zoek naar een nieuw evenwicht tussen de werkdruk die je ervaart en de behoefte aan ontspanning. Je wilt leren om je beter staande te houden in deze veeleisende werkomgeving.

Ik help je graag bij dit proces. Dit vraagt van je om een andere houding aan te nemen tov je werk: minder hard rennen, minder dingen naar je toetrekken, misschien de lat wat lager te leggen voor jezelf en je perceptie over je rol als dokter eens onder de loep te nemen. Het doel is niet zozeer om minder te gaan doen, maar vooral vanuit meer (innerlijke) rust.

Werken aan je persoonlijke & professionele ontwikkeling

1-op-1 Coaching

Om je weer energiek en bevlogen te voelen, moet er iets veranderen. In het 1-op-1 coachtraject help ik jou om je zelfinzicht te vergroten. We onderzoeken welke patronen je in de loop van de tijd hebt ontwikkeld die jou ervan weerhouden om de regie te nemen over jouw werk en/of leven. Vanuit jouw verlangen naar verandering ga je opnieuw keuzes maken. Je ontwikkelt steeds meer vertrouwen en stevigheid om jouw eigen weg te volgen, wat leidt tot meer voldoening in je werk en in je leven. De coaching heeft niet alleen impact op jou als arts, maar ook op jou als mens.

Tijdens het coachtraject reik ik je de hand, maar je bent zelf aan zet om de gewenste veranderingen tot stand te brengen. Eigen verantwoordelijkheid, zelfsturing en autonomie zijn sleutelwoorden.

Het coachtraject helpt je om met meer vertrouwen en stevigheid jouw eigen weg te volgen, wat leidt tot meer voldoening in je werk & leven
Het proces

Coachtraject van A-Z

Allereerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om te kijken of we beiden een ‘klik’ ervaren. Ook bespreken we jouw coachvraag op hoofdlijnen. Indien je kiest om door mij gecoacht te worden, bepalen we in onderling overleg hoeveel coaching het meest passend voor je is. De gesprekken vinden plaats in Zwolle in mijn coachpraktijk of wandelend buiten. Online kan natuurlijk ook.

De duur en frequentie van de gesprekken stemmen we in onderling overleg af. De meeste coachees geven de voorkeur aan gesprekken van 1,5 uur, eens per 3 weken.

Tijdens onze gesprekken is er tijd en ruimte om te reflecteren op diverse (werk) situaties. Je vergroot je zelfinzicht en leert hoe je beter kunt omgaan met persoonlijke en professionele uitdagingen. Je krijgt theorieen en technieken aangereikt die je hierbij gaan helpen. Ook dagen we je uit kleine experimenten te gaan doen om zo het geleerde te integreren in je leven.

De coachingsgesprekken zelf hebben geen vast stramien. Ik heb een rijk gevulde rugzak met een grote diversiteit aan methoden en technieken die ik kan inzetten om jou te helpen met het onderwerp dat jou bezighoudt.

Ik help je met bewustwording, het vergroten van jouw (zelf)kennis en het nemen van jouw eigen verantwoordelijkheid.

Een Insights Discovery profiel is een zeer mooi instrument om je zelfinzicht te vergroten.

Je laten coachen is een teken dat je zelf de regie in handen neemt

Na het coachtraject

 • Sta je energieker en ontspannen in het leven
 • Ben je meer trouw aan jezelf, aan je eigen normen en waarden
 • Heb je vertrouwen en stevigheid opgebouwd om te doen wat voor jou belangrijk is
 • Heb je de regie weer terug over jouw (werkende) leven
 • Heb je je bewustzijn en je zelfkennis vergroot

Meer weten, plan een *gratis* inzichtsessie in

   

  Wist je dat…

  Onderzoek van Effectory toont aan dat bevlogen en betrokken medewerkers met meer passie en plezier werken en productiever zijn. Dit levert 26% betere resultaten op. Ook de klanttevredenheid neemt met 10% toe. Betrokken medewerkers zijn loyaal wat leidt tot 60% minder personeelsverloop.