Ik coach jou

om energiek, ontspannen en krachtig door het leven te gaan
Zijn wie je bent, doen wat jij wilt

Je eigen weg volgen

Loopt je leven even niet zoals je wilt? Voel je je uitgeblust, ontevreden of prikkelbaar? Heb je behoefte aan rust, een evenwichtiger leven of meer focus? Geeft je huidige baan niet meer de voldoening die je wenst?

Ik help jou om zicht te krijgen waar jij energie van krijgt (en waarvan je leegloopt). Samen onderzoeken we welke patronen je in de loop van de tijd ontwikkeld hebt die jou ervan afhouden om te zijn wie je bent en te doen wat jij wilt. We staan stil bij de waarden die belangrijk voor je zijn en wat voor jou het leven betekenisvol maakt. Vanuit jouw verlangen naar verandering, ga je opnieuw keuzes maken. Je ontwikkelt steeds meer vertrouwen en stevigheid om jouw eigen weg te volgen, wat leidt tot meer voldoening in je leven & werk.

Tijdens het coachingstraject reik ik je de hand, maar je bent zelf aan zet om de gewenste veranderingen tot stand te brengen. Eigen verantwoordelijkheid, zelfsturing en autonomie zijn sleutelwoorden.

Ik bied diverse soorten coaching aan voor verschillende doelgroepen

Coaching - Persoonlijke ontwikkeling

Loopt je leven even niet zoals je wilt? Voel je je uitgeblust, ontevreden of prikkelbaar? Krijg je weinig energie van je werk? Ik help jou graag om weer te zijn wie je bent en te doen wat jij wilt zodat je met plezier & energie kunt leven & werken.

Balans hervinden

Ik coach ambitieuze professionals die meer balans zoeken tussen werk & privé, schuldgevoel & ontspanning en tussen energie & stress. Ik help jou om meer trouw te zijn aan jezelf en meer regie te nemen over jouw eigen leven.

Loopbaancoaching

Heeft je loopbaan een boost nodig? Wil je graag met meer energie thuiskomen en bevlogen je werk doen? Tijdens deze coaching ontdek je waar jij van aangaat, wat jouw drijft en wat jij wilt toevoegen in de wereld. 

Ambitieuze leiders

Ben jij een krachtige leider die wil groeien in je leiderschapsrol? Ik coach leiders om op krachtige wijze leiding te geven vanuit hun authenticiteit, empathie en kwetsbaarheid. Leiderschap anno 2024: stevig leiderschap vanuit zachte kracht.

Artsen & medici

Vind jij het uitdagend om je als arts of medisch specialist (i.o.) staande te houden in een je werkomgeving? Ik coach artsen en medici om fitter, meer bevlogen en energieker te werken & te leven. Kijk hier voor meer informatie.

Iedereen is welkom

Wie komen er zoal in mijn prakijk?

Ik coach o.a. directieleden, artsen, docenten, leidinggevenden, dierenartsen, directeuren, consultants/adviseurs, zelfstandigen, projectondersteuners, beleidsmedewerkers, studenten, (ex) topsporters, co-assistenten, artsen in opleiding, bestuurders, producers, DJ’s, teamleiders.

 

Diversiteit

Voor welke bedrijven mag ik coachen?

Ik coach o.a. medewerkers van Provincie Overijssel, Landstede, LeasePlan, Baker Tilly, Kruitbosch, Boskalis, Cotap, V-Consyst, Witteveen+Bos, Drenths Lyceum, Rijnstate, Aventus College, Diamond Genetics, Vallei Veluwe, Cyclotron, Gemeente Hardenberg, Monuta, Bataafs Lyceum, Certe, Agrifirm, Ambelt, Gemeente Hardenberg, GevelBeheer, UWV, UMCG, Medisch Spectrum Twente, Deltion, UMCM, theFactor.e, Gevelbeheer, Carinova, Politie, Provincie Limburg (diverse clusters). Gemeente Zwolle (fysiek en sociaal domein), Provincie Gelderland, IND, Heuver, Rijnstate, Zorgspectrum ’t Zand, Drenthe College, Vitens, Rabobank, Oversticht.

 

Ervaringen van een aantal coachees

Ik kan van harte de “Inzicht Fabriek” van Marije Manni aanraden. Marije is een bijzonder prettige coach & begeleider. Haar overvloedige empathie, gecombineerd met haar diepgaande vakkennis, maakt de hele ervaring buitengewoon plezierig. Gedurende de afgelopen maanden hebben Marije en ik samen gewerkt aan o.a. zelfreflectie. Dankzij deze reflectie voel ik dat ik aanzienlijke vooruitgang heb geboekt.

Maurits Bloem
Maurits Bloem
Business Unit Manager Truck Tyres | Heuver

Marije is een hele prettige, toegankelijke, open en geruststellende coach. Maar ook direct en confronterend, als dit nodig is. Zij speelt snel in op een bepaalde situatie en heeft onwijs veel kennis van haar vak en methodes die aansluiten bij een specifieke coachvraag/situatie. Marije geeft nuttige en toepasbare handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Zij coacht enthousiast en met gevoel, in een prettige sfeer en omgeving. En… Marije maakt hele lekkere cappuccino’s :-). Een eventueel vervolg zou ik absoluut weer bij Marije en De Inzicht Fabriek willen doen!

coaching manager
Marjolein Walhof
Manager Procurement Services & Networkmanagement | LeasePlan Nederland

Ik heb een heel fijn traject met Marije doorlopen. Marije kan zich goed inleven in mijn verhaal en geeft ook persoonlijke voorbeelden waar ik weer verder mee kan. Heel aangenaam om mijn verhaal te doen. Ze heeft me inzichten gegeven en mij soms ook (wat nodig was) geconfronteerd. Ik heb nu een beter beeld van mijzelf en kan de besproken onderwerpen goed toepassen. Marije bedankt voor je inzet en alle inzichten die ik het gekregen! 🙂

coaching
Elsbeth Knol
Projectbegeleider | Aarnink Kunststof Kozijnen

Ik heb vanuit het werk een coaching traject doorlopen met Marije. Marije is een ontzettend fijn persoon die in de gesprekken goed kan spiegelen, durft te confronteren maar vooral kan meedenken in wat je met alle nieuwe inzichten kan doen. Dit gaat op een informele manier gecombineerd met oefeningen, theorieën en prettig toegelichte modellen.
Een zeer fijne coach waarbij in verbinding mooie stappen worden gezet in persoonlijke ontwikkeling. Absoluut aan te bevelen!

Roy Teunis
Regiomanager Mobiliteit | UWV

Marije kan gedrag op zo’n een manier terugleggen of beschrijven waardoor je er wel mee ‘geconfronteerd’ wordt, maar het niet veroordelend is. Ze stelt zichtzelf kwetsbaar op door haar eigen ervaringen te delen. Het creëert een veilig gevoel en een gevoel dat de worsteling en de uitdagingen herkenbaar zijn. Marije heeft mij in slechts een paar gesprekken zoveel inzichten gegeven. Zo veel laten zien, laten lezen en laten ervaren. Uit alle theorieën en boeken en methoden heeft ze de dingen gekozen, die bij mij passen, die op mijn karakter en hulpvraag zijn afgestemd.

Kreesje ten Brinke
Kreesje ten Brinke
Beleidsmedewerker Ontwikkeling | Gemeente Hardenberg

Marije heeft mij op een fijne, warme manier gecoacht – ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. Ze heeft me op een andere, zachtere manier naar mezelf laten kijken, maar was ook confronterend waar nodig. Daarnaast hebben we veel gelachen. Marije is goed onderlegd en komt met veel voorbeelden uit zowel theorie als praktijk. Toepasselijke informatie stuurde ze door via mail of Whatsapp, zodat ik er nog eens rustig ‘op kon kauwen’. Ze gebruikte tijdens het coachen verschillende methodes: tijdens onze gesprekken kwamen soms ook meer lichaamsgerichte oefeningen aan bod, waarmee ze me uitdaagde meer van mezelf te laten zien, of te ervaren wat bepaald gedrag met me deed.

Inmiddels heb ik het gevoel dat ik er weer ben. Marije, dank daarvoor!

Barbara Boerwinkel
Docent Engels | Drenthe College

Wat ik erg prettig vond is dat de gesprekken heel open en persoonlijk waren. Er hangt eigenlijk voortdurend een hele vrije, speelse sfeer. Marije geeft vaak voorbeelden over haar eigen leven en denkt graag mee over bepaalde gedachtes / situaties. Daarnaast werd ik soms ook uit mijn tent gelokt, iets wat ik soms ongemakkelijk vond maar wat ik onwijs nodig had op dat moment. Helaas is ons traject voorbij. Ik zal zeker nog een keer terug komen bij behoefte aan coaching.

Nieuwsgierig naar de muziek die Thomas maakt (house, disco and techno)? Volg hem op https://www.instagram.com/helsloot/.

Thomas Helsloot
Thomas Helsloot
Producer / Songwriter (Independent)

Marije is een coach die op een luchtige manier de kern weet te raken. Middels gesprekken, praktische handvatten en tools weet ze mij aan het denken te zetten en uit te dagen. Het traject heb ik ervaren als een ontdekkingstocht waarbij er ruimte was voor alles en juist ook niets. Dit heeft gemaakt dat ik terugkijk op een heel fijne en leerzame ervaring die mij als jong professional in mijn kracht heeft gezet en mij vertrouwen heeft gegeven in mijn verdere loopbaan. Marije, enorm bedankt!

Elise Taselaar
Consultant IT Advisory | Baker Tilly Nederland

Marije heeft me tijdens het coachingstraject heel erg in m’n waarde gelaten, maar toch ook juist steeds weer uit m’n comfort zone gehaald. We hebben fijne gesprekken gehad en ook de opdrachten die ik nooit zelf verzonnen had, hebben me steeds weer aan het denken gezet. Zo was elke sessie achteraf “eigenlijk heel leuk” en heeft Marije me op een fijne en persoonlijke manier heel veel inzichten meegegeven.

Linda Peters
Technical Services Manager Swine | Hipra Benelux - DVM

Ik heb Marije benaderd toen ik meer aan het overleven was dan aan het leven. De balans tussen werk en privé was flink verstoord. Het lukte me niet meer mijn grenzen te bewaken en ik kreeg geen energie meer van mijn werk. In het coaching traject dat ik bij Marije volgde, daagde ze me uit om keuzes maken en duidelijk te zijn in wat ik wil.

Ik heb Marije ervaren als een warme en eerlijke coach. In de gesprekken heerste er een veilige en open sfeer waardoor er ruimte was voor een lach en een traan. Marije is betrokken en direct op een helpende manier, ze heeft het vermogen door haar veelzijdigheid in coaching om de juiste oefeningen/technieken in te zetten. Hierdoor heb ik geleerd wat mijn talenten en valkuilen zijn, kan ik beter mijn grenzen aangeven en leerde ik hoe ik situaties en verantwoordelijkheid niet groter moet maken dan ze zijn. Daar waar ik mijn talenten vanzelfsprekend vind, liet Marije mij zien hoe waardevol ze zijn. Met de inzichten die Marije mij gegeven heeft maak ik stappen om de baan te vinden waar ik weer blij word en werk en privé in balans zijn. Dank je wel!

Natasja Meiberg
Leercoach en docent | Landstede

In augustus 2020 ben mijn coachingstraject met Marije gestart. Ik wilde mentaal sterker worden, me niet laten leiden door gedachten alleen en vooral leren vertrouwen op mijn lijf en gevoel. Marije heeft mij tijdens onze gesprekken laten ervaren dat gedachten niet altijd helpend zijn en dat je vooral naar je lijf moet luisteren. “Je gedachten kunnen met je aan de haal gaan, maar je lijf liegt niet.” Marije heeft mij door middel van het Insights Discovery Profiel laten zien welke kwaliteiten ik heb. Wat kan ik goed, wat vind ik leuk en nog belangrijker wat geeft me energie. Marije heeft een scherpe blik en kan dit met veel humor aan je overbrengen. Ze is kritisch, maar altijd met oog voor jou als persoon. Ze geeft concrete handvatten, zodat je echt aan de slag kan met jezelf. Ze daagt je uit, maar altijd vanuit positiviteit. Ik heb Marije als coach als zeer prettig ervaren, haar positieve inslag en oprechtheid zijn aanstekelijk. Haar interesse in jou als persoon en haar geloof in mogelijkheden zijn stimulerend.

Jolien Hut
Coördinator| Bataafs Lyceum

Vragen van coachees

 • Hoe kan ik beter omgaan met (negatieve) gedachtes?
 • Hoe kan ik mijn zelfbeeld verbeteren? Ik heb de neiging mezelf met anderen te vergelijken en voel me meestal dan de ‘mindere’.
 • Ik loop echt leeg op mijn werk. Wil je me helpen om te zoeken naar werk dat beter bij mij past?
 • Ik wil leren assertiever te worden, meer voor mezelf op te komen en vaker nee te zeggen.
 • Kun je me helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen?
 • Ik wil teveel en ik wil alles goed doen. Dit geeft mij stress. Kun je me helpen meer focus aan te brengen en om meer ontspannen door het leven te gaan?
 • Ik ben (hoog) sensitief en heb last van de grote hoeveelheid prikkels om me heen. Hoe kan ik veerkrachtig omgaan met alle prikkels en uitdagingen die het leven dagelijks brengt? En mijn sensitiviteit inzetten als kracht?
Mijn aanpak

Diepgaand –  Analytisch  –  Hoofd & Hart  – Scherp – Professioneel – Intuïtief  –  Luchtig – Praktijkgericht  – Ontspannen  –  Waarderend  –  Ervaringsgericht  – Uitnodigend  – Creatief  –  Grensverleggend – Positief   – Oplossingsgericht

Verbinding als basis

Hoe werk ik?

Naast gesprekken voeren, zet ik ook andere manieren in om je te helpen zoals lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties & meditaties, mindfulness en reflectieve oefeningen, opstellingen maken (in de ruimte met vloerankers of met lego poppetjes), boksen, (rollen) spel, inzet van voice dialogue, werken met karakterstructuren, uitleg van theorie & modellen, (self) assessment testen, 360 graden feedback, persoonlijkheidsvragenlijsten (Insight Discovery), beeld & muziek en diverse creatieve technieken.

Ik ga tot de kern en probeer een onomkeerbaar proces in gang te zetten. Mijn manier van werken kan dan ook een diepgaande impact op jou hebben. Ik help je met bewustwording, het vergroten van jouw zelfkennis en het nemen van jouw eigen verantwoordelijkheid. Persoonlijk contact staat hierin centraal.

Meer weten? Plan een *gratis* inzichtsessie in

Investeer in jezelf! Dit gratis gesprek kan jou al inzicht geven.

  Kijk hier voor trajecten en tarieven. Maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

  Face to face, online of wandelcoaching

  Welkom in mijn praktijk

  Het coachen vindt doorgaans plaats in mijn praktijkruimte in Zwolle. Ik woon naast het bos waar we ook kunnen wandelen. Daarnaast is online coaching (met video bellen) ook mogelijk of een combinatie van deze (of andere) opties.

  Mijn praktijkruimte