Door hen ben je geworden wie je bent

Welke mensen hebben in jouw leven een belangrijke rol vervuld?

Al mijmerend op de bank

Al mijmerend op de bank met een cappuchino zat ik het afgelopen jaar te overdenken. Ik ging vanaf januari 2020 eens in gedachten 12 maanden langs.

Al gauw kwam ik in gedachte bij mijn vader die 11 maart 2020 overleed. Ik dacht terug aan de mooie momenten die we samen beleefd hebben en ook aan de rol die hij in mijn leven heeft gespeeld – en trouwens nog steeds speelt. Ook al zijn dierbaren er fysiek niet meer, ze blijven altijd in je voortleven.

Zo denkend kwam ik in gedachte bij allemaal andere mensen die ook een belangrijke rol in mijn leven hebben gespeeld.
* mensen die in mij geloofden
* mensen die mij sterk hebben gemaakt
* mensen die mij hebben uitgedaagd
* mensen die mij liefde hebben gegeven
* mensen die er voor mij waren in moeilijke tijden
* mensen die mij het ondeugende meisje in mij wakker maakten
* mensen die mij lieten lachen
En ga zo maar door.

Wat anderen mij gegeven hebben
Allereerst komen dan familieleden (moeder, zussen, opa’s en oma’s) in gedachten en ook juffen, meesters en leraren. Mijn partner en kinderen die mij geregeld een spiegel voorhouden en me liefde en plezier geven. Maar ook mijn hockeycoach Maurits die van mij een sterke basisspeler heeft gemaakt in de overgangsklasse bij Alecto. Hij geloofde in mij. Hij heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven, ook buiten het hockey. En mijn leidinggevende Jos bij KPMG. Hij gaf mij bedding, waardoor ik durfde te leren en te experimenteren. Maar ook een meisje in Turkije op vakantie die ons zomaar wat schapenkaas kwam brengen toen wij op een droog broodje kauwden. Zo liefdevol.

Maak zelf ook eens een lijst
Ik ben een lijst gaan maken, ik heb hun namen maar eens opgeschreven en wat ze voor mij betekend hebben. Ik voel me dankbaar voor alles wat anderen mij gegeven en geleerd hebben. Dankbaar dat zij op mijn pad gekomen zijn en bereid waren er voor mij te zijn. Door hen ben ik geworden wie ik ben.

Ik zou je willen uitnodigen om ook eens zo’n lijst te maken. Het heeft mij inzicht gegeven in wat ik nodig heb om mezelf te kunnen zijn en te groeien.

Groet, 

Marije 

Heb je interesse om door te praten wat ik voor jou en kan betekenen?