Het gaat erom wat ze DENKEN dat er gebeurt

De Gouden Meisjes

De ✨Gouden✨ Meisjes…

“Het gaat er niet om wat er gebeurt of wat ik voel, maar wat anderen DENKEN dat er gebeurt…”
 
Ik ben het boek ‘Ongetemd leven’ van Glennon Doyle aan het lezen. Een boek dat vrouwen uitnodigt om ‘ongetemd’ te leven. Vandaag werd ik echt geraakt door een stuk tekst. Zo helder geschreven, en tegelijkertijd zo pijnlijk en herkenbaar…Ik citeer:
 
“Ik behoor niet tot De ✨Gouden✨ meisjes. Soms word ik uitgenodigd op een van hun feestjes 🎉maar als ik dan ga, praten ze nauwelijks met me 🙊. Ik neem aan dat ze mij daar willen hebben omdat ze dofheid nodig hebben om hun eigen glans te voelen. Goud heeft dofheid nodig.
 
Als ze bij een sportwedstrijd in een kring staan, mag ik wel in de kring komen, maar praten ze niet met me. Ik voel me enorm ongemakkelijk, buiten gesloten en belachelijk in zo’n kring. Ik houd mezelf voor dat het niet belangrijk is wat er in de kring gebeurt.
 
Het is belangrijk wat andere DENKEN dat er in de kring gebeurt. Wat er daadwerkelijk gebeurt, is niet belangrijk, wel wat ik de rest kan laten DENKEN dat er gebeurt. Het maakt niet uit hoe ik me van binnen voel, maar wel hoe het er van buiten uit ziet. Hoe anderen DENKEN dat ik me voel, bepaalt hun waardeoordeel over mij. En hun waardeoordeel is belangrijk. Dus gedraag ik me alsof ik me een gouden meisje voel.”
 
Het is een tijdelijke ‘oplossing’ om je als een ✨gouden✨ meisje’ te gedragen. Maar het gaat op den duur knagen als je binnenwereld en je buitenwereld niet overeenkomen. Zelf heb ik ook geregeld keuzes gemaakt vanuit mijn ego. Een prestigieuze baan bij een groot internationaal consultancy bureau, grote leaseauto erbij gekregen, maar van binnen ongelukkig. Ik kon mijn creativiteit niet kwijt. Ik voelde me letterlijk gekooid, niet vrij om te laten zien wat ik in huis had. Ik was anders, en heb dat maar snel onder de banken gestoken.
 
Gelukkig ligt dit alweer ver achter mij en weet ik steeds beter te leven vanuit mijn ❤️.
Voel je vrij om vrijblijvend met me te sparren als jouw binnen- en buitenwereld schuren.

Marije

Heb je interesse om door te praten wat ik voor jou kan betekenen?