Laat je briljante kanten zien

Het geschenk

Ik zit heerlijk op de bank met een dekentje een een cappuchino (door mijn dochter gemaakt!) en ben het prachtige boek aan het lezen van Edith Eger- Het geschenk.

Ze vertelt over haar ervaringen in Auschwitz en hoe zij hier mentaal mee om is gegaan. Ze beschrijft dat de grootste gevangenis niet Auschwitz was, maar de mentale gevangenis waar ze jaren in zat en hoe ze daar uit is gekomen.

Je hebt altijd keuze om te bepalen hoe je met nare gebeurtenissen om kunt gaan: je kunt je als slachtoffer gaan gedragen of ophouden met vechten/verzetten en je eigen verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag. Jij hebt altijd keuze.

Vragen aan jou

* Waarvan wil jij jezelf bevrijden?

* Wat wil jij graag doen?

* Wie wil jij worden als je vrij bent?

Zoals Edith zegt: “Het draait erom dat je de echte versie van jezelf wordt. Wat je ook hebt gedaan, het heeft je hier gebracht, naar dit moment. De uiteindelijke sleutel tot vrijheid is dat je blijft werken aan wie je echt bent.”

En voor velen is het nog een hele kunst om zichzelf in hun volle kracht te laten zien. Jezelf een beetje verstoppen is soms comfortabeler. Het is zo zonde om een ingehouden versie van jezelf te laten zien. Je onthoudt ook de wereld van jouw unieke toegevoegde waarde.

Alexia Chellun heeft een prachtig nummer geschreven met als titel Allowing. Zij nodigt je uit jezelf toe te staan jezelf te zijn en ook je briljante kanten te laten zien! Laat je zien met alles wat je in je hebt. Wil je het nummer luisteren? Hierbij de link naar het nummer op spotify.

Hieronder staat een deel van de songtekst.

I’m allowing
Me to be me
I’m allowing
Me to be free
I’m allowing my power
I’m allowing well being
I’m allowing my path to light up before me
I’m allowing, everything to just be as it comes to me
I’m shining brightly
I’m allowing, easily allowing all my dreams to be
In the right timing
I’m allowing
Me to be me
I’m allowing
Me to be free
I’m allowing my worth
I’m allowing my brilliance
I’m allowing my path
To unfold now before me
I’m allowing, everything to just be as it comes to me

Marije

Heb je interesse om door te praten wat ik voor jou en kan betekenen?