Hoe vaak heb jij ze?

Lege momenten

Afgelopen dagen mocht ik weer een aantal intakegesprekken voeren met klanten. Ze vertellen mij hoe ze geleefd worden. Hoe vaak hun dagen van voor tot achter ram vol zitten met afspraken. Dagen met weinig ademruimte, waarin ze aaneengesloten van de ene naar je andere afspraak rennen.

Tijdens dit soort dagen is er ook weinig tijd voor reflectie, stil te staan bij hoe het eigenlijk met je is, stil te staan hoe het met jouw collega’s is. Tijd om verbinding te maken, de samenwerking te verbeteren, te spreken over wat er speelt in je (werkende) leven.

Als je maar doorrent, word je steeds harder in een tunnel van DOEN gezogen. En hoe harder je gaat rennen, hoe smaller je blik wordt en hoe meer je focus gericht is op het uitvoeren van je taken. Hoe meer je je gaat richten op de details en op de korte termijn, want dat geeft een heerlijk dopamine shotje. Aandacht voor de mens (jezelf, je collega’s) verschuift naar de achtergrond. Reflecteren en nadenken over de langere termijn ontbreekt.

Kortom, plan af en toe even een leeg momentje in voor jezelf. Het hoeft niet lang te zijn. Een leeg momentje waarop je kunt reflecteren, waarop je kunt nadenken over de langere termijn, waarop je contact kunt maken met collega’s.

➡️ Van doen naar zijn

➡️ Van hoofd naar hart

➡️ Van snel naar langzaam

➡️ Van vol naar leeg

➡️ Van ik naar samen

Bespreek dit onderwerp eens in je team. Wellicht kunnen jullie er met elkaar een nieuwe gewoonte van maken om af en toe een leeg momentje in te plannen :-).

Heb je zelf behoefte aan een leeg moment?

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Wil je even loskomen van de dagelijkse drukte, je zelfinzicht vergroten en inspiratie opdoen? Ga dan mee met onze Walk!

Hoe ziet zo’n wandeling eruit?

Onder het genot van een drankje lichten we het thema van de wandeling toe. We wandelen grotendeels in stilte en onderweg bieden we ervaringsgerichte oefeningen aan.

Het doel van de wandeling is tot rust komen, ontspannen en energieker weer naar huis gaan. Je hebt even afstand genomen van dagelijkse beslommeringen en weer meer contact gemaakt met jezelf.

De prikkelloze natuur – voornamelijk bestaande bebost stuifzand – helpt je om tot rust te komen.

We wandelen ongeveer 7,5 km door zand en bos.

Voor inschrijven en praktische informatie, kijk hier.