De lente is dé tijd voor een innerlijke schoonmaak!

Wat we kunnen leren in de lente

Afgelopen week werd ik verrast door de vraag van Esther Mostert – Uitvaartschrijster, minfulness trainer én journalist voor de Peperbus (een Zwolse weekkrant) of zij mij mocht interviewen voor een rubriek over Lente en Welzijn. Uiteraard heb ik de uitnodiging aangenomen!

Het was een razend leuk proces! Ik heb me eerst eens extra verdiept in het seizoen Lente en een koppeling gemaakt met vragen waarmee coachees bij mijn coachpraktijk aankloppen, hoe ik hen help en welke tools ik aanreik.

Met Esther ging het praten vanzelf. Ze was heel uitnodigend om mijn verhaal mee te delen. We hadden wel voer voor 10 artikelen denk ik!  

Lees hier het hele artikel Leren in de lente.

 

Praktische tools 

In het artikel geef ik tips over hoe de lente je uitnodigt voor een ‘innerlijke’ schoonmaak. Het is bij uitstek een periode waarin je de balans mag opmaken over hoe tevreden je over je leven bent en daadwerkelijk mag gaan snoeien in dat wat je niet meer helpt om het leven te leven dat je wilt. Regie nemen. Zoals je in de tuin ook de dode bladeren wegveegt zodat nieuwe scheuten weer licht en lucht krijgen om tot bloei te komen.

Ik wil je hier een aantal praktische hulpmiddelen aanreiken. 

*  Jouw persoonlijke wiel

Om de balans op te maken over hoe tevreden je bent over je leven en waar je tijd aan besteed, kun je voor jezelf een Persoonlijk wiel invullen.

Download hier het formulier om het wiel in te vullen.

* Situatie – stemming – energie

Om meer zicht te krijgen op energie gevers en energie lekken, kan het helpen om gedurende een week eens bij te houden wat je zoal op een dag doet, welke stemming je dat geeft en hoeveel energie je ervan krijgt. Haal na een week de rode draad eruit en stuur je leven bij. Doe meer van wat je energie geeft, en doe minder van wat je energie kost. Stuur stapje voor stapje je leven bij. Download hier het Invulformulier Stemming & Energie.

* Moet ik dit nu doen?

Vraag jezelf eens wat vaker af of je dit nu moet doen? Elke keer met de nadruk op een ander woord.

* Positieve mindset : kijken naar wat er al is.

Richt je op dat wat er wel is, wat wel kan, waar je invloed op kunt uitoefen. Een mooi woord vanuit de mindfulness is Appreciative Awareness: ‘Opmerken wat er is in plaats van najagen wat er niet is’. Van hebben wat je wilt, naar willen wat je hebt. Maak daar eens een lijstje van. Download hier het Invulformulier Willen & Hebben.

Succes ermee! En mocht je nog vragen hebben, app, bel of mail me gerust!

Marije 

Heb je interesse om door te praten wat ik voor jou en kan betekenen?