Ga vaker eens wat mijmeren

Meer niks doen

Hoe wil jij je tijd besteden?

Ik ben wat aan het mijmeren en de volgende vraag houdt mij bezig. Hoe wil ik mijn tijd besteden in deze corona tijd? Wie wil ik zijn in deze tijd?

Nu sociale afspraken en gezamenlijke sportactiviteiten er niet meer zijn, houd ik in ieder geval wat tijd over. Niet op zaterdag middag drie kids van hot naar her brengen, veel minder werk (o.a. teambijeenkomsten en leergangen begeleiden), geen verplichte sportafspraken etcetera. In eerste instantie komen er tig ideeën bij mij op: fotoboeken maken voor de kinderen, eindelijk eens de garage of kelder opruimen, de tuin doen, mijn website vernieuwen en ga zo maar door. Ik probeer deze gedachten te temmen door meer momenten te besteden in aanwezig ZIJN in plaats van te DOEN. We zitten in een unieke periode van veel thuis zijn met elkaar, en hoe mooi zou het zijn om die met volle aandacht te beleven?

In het FD van 11 april 2020stond een aardig artikel van Filosoof Awee Prins: “ Netflix je niet door deze crisis heen, maar doe eens echt niks”. Hierin doet hij de oproep om meer niks te doen. https://bit.ly/3cgDIn0

Wat mij betreft een goed voorstel en tevens een uitgelezen kans om dingen meer te laten ontstaan. Door niks te doen, te mijmeren kan het leven zich ontvouwen in plaats van dat wij het continu willen controleren of een richting uit willen sturen.

Mij helpen de volgende vragen:
MOET ik dit nu doen?
Moet IK dit nu doen?
Moet ik DIT nu doen?
Moet ik dit NU doen?
Moet ik dit nu DOEN?

Marije

Heb je interesse om door mij gecoacht te worden?