Marije

Wie ik ben en hoe ik werk

Kenmerkend voor mij zijn mijn enthousiasme, bevlogenheid en creativiteit. Ik ben open, oprecht, nieuwsgierig en doortastend. Ik wil mensen begrijpen, doorgronden, patronen zichtbaar maken die helpend en niet helpend zijn. Ik ben heel sportief, houd van de natuur – met name van de bergen- en houd van reizen. Deze elementen komen bijeen tijdens coachreizen die ik organiseer.

Lees hier waarom klanten mij vragen en welk resultaten ik bereik met mijn aanpak.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren in 1977 in Nijmegen. Ik ben de jongste van ons gezin en heb twee oudere zussen. De eerste drie levensjaren heb ik in Tanzania gewoond. Ik kom uit een avontuurlijk gezin. Reizen is mij met de paplepel ingegoten en heeft mijn blik enorm verbreed en mijn interesse in andere mensen en andere culturen vergroot.

Mijn jeugd heb ik in Nijmegen en in Maastricht doorgebracht. Daarna ben ik in Leiden gaan studeren waar ik mijn echtgenoot heb ontmoet. Samen hebben we drie kinderen. Ik weet hoe is het is om een eigen bedrijf (met een ambitieuze persoonlijkheid) te combineren met drie jonge kids en een man met een drukke baan.

Een coachtraject helpt je om met meer vertrouwen en stevigheid jouw eigen weg te volgen, wat leidt tot meer voldoening in je werk & leven

 

Mijn loopbaan

Na mijn studie Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden heb ik bij diverse consultancy bureaus als consultant, coach, trainer en psycholoog gewerkt. Begin 2013 heb ik mijn eigen bedrijf De Inzicht Fabriek gestart. Ik richt mij zowel op het begeleiden van individuen met werk- en levensvraagstukken als op het begeleiden van (management)teams. Daarnaast ontwikkel en begeleid ik (meerjarige) leertrajecten voor organisaties, treed ik op als procesbegeleider/moderator en begeleid ik intervisiebijeenkomsten.

Meer weten over mijn werkverleden? Bekijk dan mijn Linked In profiel. 

Gevolgde opleidingen

Ik ben doorlopend bezig om mijzelf persoonlijk verder te ontwikkelen in de vorm van coaching, opleidingen en cursussen. Dit voedt mijzelf in mijn ontwikkeling als mens en daarnaast vergroot het mijn repertoire waarmee ik anderen vanuit mijn professie kan ondersteunen. Mijn manier van werken en denken is voornamelijk gevormd door de opleidingen die ik de afgelopen jaren heb afgerond.

Een greep uit mijn opleidingen en cursussen:

 • ORSC (Organization and Relationship Systems Coaching) Fundamentals (Suas Opleidingen & trainingen)
 • Masterclass Excellente Systeem Interventies (Tachles)
 • Zicht op teamontwikkeling (Phoenix)
 • Secure Based Teamcoaching (School voor Transitie)
 • Luisteren naar je lichaam (Phoenix)
 • Hoofdopleiding Intuïtief Coachen (IMC). *
 • Instrument voor Hulp** (De Itip Coach Opleiding)
 • Geaccrediteerd voor het gebruik van Insights Discovery
 • Geaccrediteerd voor het gebruik van TMA
 • Energetisch Verdiepingsjaar (Itip)
 • Opleiding Karakterstructuren (Itip)
 • Energetische Opleiding (Itip)
 • Een Persoonlijk Traject (Itip)
 • Diverse cursussen op het gebied van intuïtie en energie (CICO), lichaamswerk (centrum voor zijnsoriëntatie), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), (zen)meditatie

* De NOBCO heeft de opleiding Intuïtief Coachen geaccrediteerd op het niveau EQA (European Quality Award) Foundation.

**  Deze opleiding is een tweejarige post HBO-opleiding, waarbij het eerste jaar is geaccrediteerd als registeropleiding bij het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland)

Waarom deze naam?

De Inzicht Fabriek

Mijn werk bestaat er voornamelijk uit om mensen tot inzicht te brengen. Inzicht in zichzelf, inzicht in anderen, inzicht in de teamdynamiek, in de organisatie en ga zo maar door. Vanuit inzicht kan er beweging komen om dingen anders te doen en je gedrag bij te sturen. In de Inzicht Fabriek wordt gewerkt. We gaan samen aan het werk, samen onderzoeken, leren, uitproberen. Er is inzet en moeite nodig. Geen vrijblijvendheid, maar committent.

Wil je kennismaken? Plan dan een vrijblijvend gesprek in.

Binnen 24 uur neem ik contact met je op.

  Waarom?

  Ik haal er veel voldoening uit om professionals te begeleiden om meer vanuit vertrouwen, authenticiteit en bevlogenheid te werken én te leven. Als je durft te zijn wie je werkelijk bent, als je je talenten in kunt zetten en je passie(s) kunt volgen, dan ben je energiek, heb je zin in de dingen en kun je gemakkelijker resultaten bereiken. Deze mensen heeft de wereld nodig, mensen die vanuit bevlogenheid werken en die het vuurtje bij anderen weer kunnen aanwakkeren. Naast professionals, begeleid ik ook teams om (veer)krachtiger te worden te worden en beter te presteren door te hun samenwerking te verbeteren. Ik onderzoek met het team de ingesleten patronen en werk  aan gezamenlijke doelen. Als een team weer een beetje gaat bruisen, kan ik daar erg van genieten. Eigen verantwoordelijkheid, zelfsturing en autonomie zijn hierbij sleutelwoorden.

  Praktijkvoorbeeld over hoe je de samenwerking in jouw team kan verbeteren

  Ik heb een artikel geschreven voor het vakblad Organisatie & Ontwikkeling over hoe teams beter kunnen gaan presteren. Nieuwsgierig? Lees hier het artikel Teams die werken!.

  Mijn aanpak

  Mijn aanpak is diepgaand & resultaatgericht, scherp & zacht, luchtig & praktisch. Ik ga tot de kern en probeer een onomkeerbaar proces in gang te zetten. Ik help met bewustwording, het vergroten van zelfkennis en het nemen van verantwoordelijkheid.  Ik daag mensen uit om nieuw gekregen inzichten toe te passen. Door mijn systemische kijk en de inzet van ervaringsgerichte oefeningen komen individuen en teams veelal in beweging.

  Mijn levenservaring, de vele reizen die ik gemaakt heb, het jarenlang beoefenen van (zen)meditatie, lichaamswerk en yoga en het moederschap van drie prachtige kinderen, hebben mijn aanpak ook beïnvloed.

  Denkers en inspiratiebronnen

  Inspiratie

  Ik laat mij graag inspireren door anderen: denkers, wetenschappers, filosofen, schrijvers, leiders, vrienden, klanten en collega’s.

  Hier een kleine greep uit alle mensen, organisaties, perspectieven en theorieën die mij geïnspireerd hebben en wiens inzichten ik vaak toepas in de (team)coaching:

  • ORSC gedachtengoed – Organization and Relationship coaching
  • Frank uit de Weerd & Marita Fridjon – systeem geïnspireerd leiderschap
  • School voor Transitie – secure based teamcoaching
  • Arend Ardon – leiderschap, vernieuwing en patronen doorbreken
  • Marijke Spanjersberg – systeeminterventies
  • Jobbeke de Jong – interveniëren met impact
  • Patrick Lencioni – samenwerking in teams
  • Amy Admonson – psychologische veiligheid
  • Siets Bakker – systemisch werken en onderstroom management
  • Jitske Kramer – deep democracy
  • Simon Sinek – meer voldoening halen uit je werk en leven
  • Martin Seligman – positieve psychologie
  • Carol Dweck – mindset Claartje Kruijff – krachtige levenshouding ontwikkelen
  • Edith Eger – los komen van gedachten en omgaan met tegenslagen
  • Steven Hayes – psychologische flexibiliteit (Acceptance & Commitment Therapy (ACT)
  Patrick Lencioni

  Blog over Psychologische veiligheid

  Ik heb voor circa 25 leiders een bijeenkomst mogen verzorgen met als thema Psychologische veiligheid. Lees hier de blog die ik erover geschreven heb. Download ook de checklist om de psychologische veiligheid in je te team te meten/bespreken. De checklist geeft inzicht in de mate van veiligheid die ervaren wordt en is gebaseerd op onderzoekers van Project Aristotle (Google).

  Insights Discovery

  Insights Discovery

  Ik ben geaccrediteerd om Insights Discovery in te zetten. Een prachtig instrument om het inzicht in jezelf en in anderen te vergroten. Bekijk hier mijn profiel bij Insights Benelux.

  NOBCO COACH

  NOBCO/EMCC Coach

  Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches omdat ik waarde hecht aan kwaliteit en mezelf wil blijven ontwikkelen in mijn professie als coach (aansluitnummer 33569).

  NOBCO coach

  Global Code of Ethics

  Ik volg richtlijnen van de Global Code of Ethics. De Internationale Ethische Code | IEC biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches.

  Coach

  Coachfinder

  Ik ben aangesloten bij Coachfinder. Coachfinder staat voor kwaliteit. Alleen coaches die aan strenge toelatingscriteria voldoen, worden toegelaten. Bekijk hier mijn coachfinderprofiel.

  TALENT ANALYSE

  TMA talentenalyse

  Ik ben geaccrediteerd om een TMA in te zetten. TMA brengt 22 drijfveren, 53 competenties en 44 talenten in kaart. Ook is het een leidraad voor het verbeteren van de onderlinge communicatie, binnen en tussen teams.