Over mij

Wie ik ben en hoe ik werk

Mijn achtergrond

Ik ben geboren in 1977 in Nijmegen. Ik ben de jongste van ons gezin en heb twee oudere zussen. De eerste drie levensjaren heb ik in Tanzania gewoond. Ik kom uit een avontuurlijk gezin. Reizen is mij met de paplepel ingegoten en heeft mijn blik enorm verbreed en mijn interesse in andere mensen en andere culturen vergroot.

Mijn jeugd heb ik in Nijmegen en ik Maastricht doorgebracht. Daarna ben ik in Leiden gaan studeren waar ik mijn echtgenoot heb ontmoet. Samen hebben we drie kinderen. Ik weet hoe is het is om een eigen bedrijf (met een ambitieuze persoonlijkheid) te combineren met drie jonge kids en een man met een drukke baan. Ik coach ook specifiek vrouwen om te leren omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Kijk hier voor meer informatie.

Mijn loopbaan

Na mijn studie Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden heb ik bij diverse consultancy bureaus als consultant, coach, trainer en psycholoog gewerkt. Begin 2013 heb ik mijn eigen bedrijf De Inzicht Fabriek gestart. Ik richt mij zowel op het begeleiden van individuen met werk- en levensvraagstukken als op het begeleiden van (management)teams. Daarnaast ontwikkel en begeleid ik (meerjarige) leertrajecten voor organisaties, treed ik op als procesbegeleider/moderator en begeleid ik intervisiebijeenkomsten.

Meer weten over mijn werkverleden? Bekijk dan mijn Linked In profiel. 

Gevolgde opleidingen

Ik ben doorlopend bezig om mijzelf persoonlijk verder te ontwikkelen in de vorm van coaching, opleidingen en cursussen. Dit voedt mijzelf in mijn ontwikkeling als mens en daarnaast vergroot het mijn repertoire waarmee ik anderen vanuit mijn professie kan ondersteunen. Mijn manier van werken en denken is voornamelijk gevormd door de opleidingen die ik afgerond heb bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie* (Itip).

Een greep uit mijn opleidingen en cursussen:

  • Energetisch Verdiepingsjaar (Itip)
  • Opleiding Karakterstructuren (Itip)
  • Energetische Opleiding (Itip)
  • Instrument voor Hulp*  (De Itip coach Opleiding)
  • Een Persoonlijk Traject (Itip)
  • Hoofdopleiding Intuïtief Coachen (IMC). **
  • Diverse cursussen op het gebied van intuïtie en energie (CICO), lichaamswerk (centrum voor zijnsorientatie), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), (zen)meditatie
  • Geaccrediteerd voor het gebruik van Insights Discovery

*   Deze opleiding is een tweejarige post HBO-opleiding, waarbij het eerste jaar is geaccrediteerd als registeropleiding bij het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland)
** Deze opleiding is een geaccrediteerde opleiding bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Waarom?

Ik haal er veel voldoening uit om professionals te begeleiden om meer vanuit vertrouwen, authenticiteit en bevlogenheid te werken én te leven. Als je durft te zijn wie je werkelijk bent, als je je talenten in kunt zetten en je passie(s) kunt volgen, dan ben je energiek, heb je zin in de dingen en kun je gemakkelijker resultaten bereiken. Deze mensen heeft de wereld nodig, mensen die vanuit bevlogenheid werken en die het vuurtje bij anderen weer kunnen aanwakkeren. Naast professionals, begeleid ik ook teams om (veer)krachtiger te worden te worden en beter te presteren door te hun samenwerking te verbeteren. Ik onderzoek met het team de ingesleten patronen en werk  aan gezamenlijke doelen. Als een team weer een beetje gaat bruisen, kan ik daar erg van genieten. Eigen verantwoordelijkheid, zelfsturing en autonomie zijn hierbij sleutelwoorden.

Ik heb een artikel geschreven voor het vakblad Organisatie & Ontwikkeling over hoe teams beter kunnen gaan presteren. Nieuwsgierig? Lees hier het artikel Teams die werken!.

Wat mij kenmerkt

Kenmerkend voor mij zijn mijn enthousiasme, bevlogenheid en creativiteit. Ik ben open, oprecht en nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar mezelf en naar anderen. Ik wil mensen begrijpen, doorgronden, patronen aan het licht brengen die helpend en niet helpend zijn. Ik ben heel sportief, houd van de natuur – met name van de bergen- en houd van reizen. Deze elementen komen bijeen in mijn rol als Travel Coach bij Sisters Travel en De Wijze Reiziger.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is diepgaand & resultaatgericht, scherp & zacht, luchtig & praktisch. Ik ga tot de kern en probeer een onomkeerbaar proces in gang te zetten. Ik help met bewustwording, het vergroten van zelfkennis en het nemen van verantwoordelijkheid.  Ik daag mensen uit om nieuw gekregen inzichten toe te passen. Door mijn systemische kijk en de inzet van ervaringsgerichte oefeningen komen individuen en teams veelal in beweging.

Mijn levenservaring, de vele reizen die ik gemaakt heb, het jarenlang beoefenen van (zen)meditatie, lichaamswerk en yoga en het moederschap van drie prachtige kinderen, hebben mijn aanpak ook beïnvloed.