Referenties

Wat klanten over mij zeggen...

Kenmerkend voor mijn werkwijze

Tot de kern - Intensief en op maat - Onconventioneel - Diepgaand - Luchtig
Betrokken - Aanwezig - Alert - Gefocust - Professioneel - Deskundig


Klantervaringen voor team- en organisatieontwikkeling

Teamcoaching MT
Marije begeleidt ons management team en mijn persoonlijk al een aantal jaren naar volle tevredenheid. We zijn erg blij met hoe ze ons helpt in onze team ontwikkeling en mij in mijn persoonlijke ontwikkeling. Met haar eigen stijl van veel energie, de spiegel voorhouden en (praktische) inzichten hebben we mooie stappen gezet. Ik beveel haar van harte aan!

Directeur management team
Ronald Schipper
Directeur theFactor.e

Teamcoaching cluster
Marije Manni en André Wouters hebben de drie teams en het management van het cluster Natuur en Water heel goed geholpen om weer een stap in de verdere ontwikkeling te zetten. Met hun goede reflectie konden we de knelpunten bespreekbaar maken en gaven ze meer inzicht in de verschillende wijze waarop teams kunnen functioneren. Ze hebben maatwerk per team geleverd en een houvast om zelf weer een stap verder te kunnen zetten, chapeau!

Province Limburg
Cecile Salomons
Clustermanager Natuur & Water | Provincie Limburg

Teamontwikkeltraject
Marije neemt zichzelf mee in alles wat ze doet. Dat maakt haar manier van werken persoonlijk en erg fijn. Ze heeft een fijne energie. Marije begeleide een team waar ik onderdeel van ben en dat heeft ze heel goed gedaan. Onder het wateroppervlak speelden een aantal zaken. Ogenschijnlijk onzichtbaar, maar weldegelijk van invloed op de manier waarop we met elkaar omgingen. Heeft Marije naar boven gehaald. “De haaien werden zichtbaar.” Dit deed ze niet alleen tijdens de teamsessies, maar ook in de voorbereidende gesprekken. Marije weet een veilige setting te creëren waarin ze oog heeft voor het team én voor het individu. De begeleiding is inmiddels een aantal maanden geleden en het werkt nog steeds. Binnen het team ‘zien we elkaar’.

teamontwikkeling Provincie Overijssel
Sandra Makkinga
Communicator Overijssel doet mee | Provincie Overijssel

Inspiratiedag ‘Omgaan met verandering’
Ik heb Marije meegemaakt als facilitator/coach op een Female Leadershipdag. Het thema was ‘ Omgaan met verandering ‘. Marije gaf fijne inzichten en tools aan onze leiders om de teamdynamieken die ontstaan bij verandering goed te begeleiden. Het belang van soft innovation skills kreeg ruim aandacht, net zoals het gegeven dat ieder mens/teamlid anders omgaat met verandering. Marije doet dit aan de hand van de methode van Insights op een warme, uitnodigende en duidelijke manier. Zij prikkelt hierbij andere manieren van denken en omgaan met verandering. Marije heeft een meer holistische benadering, waarbij zij ook vooral naar de lange termijn kijkt en de veranderingen in de maatschappij. Het was een inspirerende middag met veel plezier en veel nieuwe kennis om mee te nemen en op te reflecteren. Dank je wel Marije.

Marinel Meijerman
Manager AMS | LeasePlan Nederland

Samenwerking met HR Businesspartner
Marije is een op en top ervaren professional! Met veel coachingskennis en -ervaring. Staat open voor feedback en neemt dat vaak direct mee in teamsessies. Met haar enorme positieve energie draagt ze snel en veel suggestie voor gedragsverbetering aan. Ze schuwt het niet te benoemen wat ze ziet of hoort en kan de onderstroom op een prettige manier beïnvloeden.

Leaseplan
Coen Spierenburg
Senior Human Resources Businesspartner | LeasePlan

Werken aan Teamontwikkeling
Met Marije hebben wij als managementteam de verdieping opgezocht aan de hand van Insights profielen.
Een traject met meerdere sessies heeft ons oude patronen laten doorbreken en er zijn nieuwe patronen voor in de plaats gekomen.

Mark Petter
Mark Petter
HRM Business Partner | UWV Uitkeren

Teamontwikkeling
Met mijn management team ben ik gestart met een teamontwikkeltraject bij De Inzicht Fabriek. Onder leiding van Marije hebben we meer geleerd over ons zelf, over elkaar en onze teamdynamiek. Marije heeft dit proces ontzettend professioneel begeleid. Wat een vakvrouw! Het was indrukwekkend hoe snel Marije waarneemt wat er bij en tussen mensen in een groep speelt en hiervoor de tools ‘on the spot’ uit haar tas haalde. Hierdoor wist ze om – zonder iemand te beschadigen – wel bij de kern te komen. Er zit immers veel verstopt in de kantlijn, in terloopse opmerkingen of geintjes. Marije pikte alles op en voelde het naadloos aan. Met respect en waardevrij. Ze stimuleerde ons om zaken concreet te maken en reikte dat na de sessies kant en klaar aan. Daardoor konden we ook zonder Marije weer verder en is het duurzaam geworden.
Door Marije en dit teamontwikkeltraject zijn we individueel én als team gegroeid in het begrip van & over elkaar en daarmee onze teameffectiviteit. Onze samenwerking is sterk verbeterd. En als er iets in de weg zit (‘ligt te rotten onder de tafel’) dan maken we dat bespreekbaar. Dat werkt bevrijdend! Ik ben ervan overtuigd dat wij hierdoor als management team van Service Delivery onze gewenste doelen gaan bereiken. Geen twijfel!

Maartje van Tongeren
Director Service Delivery | COO Managing Board LeasePlan Netherlands B.V.

Development Programma | Cultuurverandering
Marije Manni was de afgelopen 4 jaar de vaste externe trainer/coach die in co-creatie met onze interne coaches het leertraject “coachende vaardigheden voor senior medewerkers” heeft vormgegeven en uitgevoerd. Het traject had als doel om onze senior medewerkers de vaardigheden aan te leren om collegae “on the job” te coachen. En “en passant” de lerende bedrijfscultuur te versterken door patronen te benoemen en bespreekbaar te maken. Gestart met een pilotfase voor 30 deelnemers werd het met uiteindelijk 120 deelnemers een groot succes. Marije werd als trainer/coach door de deelnemers en hun managers bij de evaluaties altijd gewaardeerd met een 8 of hoger. Marije weet met vertrouwen, respect, plezier en scherpte de juiste snaar bij mensen te raken en daarmee een diepgaand lerende effect te bewerkstelligen. Dank voor de bijzonder prettige samenwerking, Marije!

Ruud Verheijen
Senior Coach, adviseur Leren en Ontwikkelen | Provincie Limburg

Teamontwikkeling | Procesbegeleiding
Marije heeft het management van het sociaal domein gemeente Zwolle geholpen om als team sterker en daarmee slagvaardiger te worden. Begonnen eind 2019 en na twee keer beland in de corona-lockdown. Desondanks heeft Marije ons, dan weer fysiek bij elkaar en dan weer digitaal, verder gebracht. Met veel creativiteit in de voorbereiding en aanpak. Sterk gericht op de dynamiek in de groep, deze rustig beschouwen om vervolgens scherp te reflecteren en mild te adviseren. Werken met Marije is prettig, haar opgewekte en respectvolle stijl geven lucht aan leren.

Henk Procé
Directeur Sociaal Domein | Gemeente Zwolle

Management Development Programma
In 2019 en 2020 heb ik Marije meegemaakt als coach in het Management Development Programma van Kruitbosch in Zwolle. Marije begeleidde zowel de grote groepssessies als de sessies in kleinere teams op een hele prettige en natuurlijke wijze. Ze houdt mensen en teams een spiegel voor, laat eenieder in zijn/haar waarde maar prikkelt wél! Professionele coach én fijn mens!

Chantal Groot Kormelink
Manager Marketing & Communicatie | Kruitbosch

Training Persoonlijke Leiderschap
Onlangs heb ik via mijn werkgever een persoonlijk leiderschapstraject bij Marije gevolgd. Ik kan niet anders zeggen dan dat het mij veel heeft gebracht en dit absoluut vooral door de coaching van Marije. Marije is een vrouw met veel energie, inlevingsvermogen, geduld en vooral kennis van zaken. Ik had zo’n training nog nooit eerder gevolgd en stapte er dus blanco in. Ik ben een vrij nuchtere noorderling en vond het vooraf best spannend om zo’n traject aan te gaan. Gelukkig zorgde Marije er heel snel voor dat ik (en de hele groep) me erg snel op mijn gemak voelde. Haar aanpak in het traject is helder en duidelijk, waarbij je merkt dat ze veel kennis van zaken heeft, wat enorm hielp om in de verschillende omstandigheden hulp te krijgen. Het doel van het traject om meer inzicht te krijgen in de verschillende manieren van leidinggeven en hoe om te kunnen gaan met situaties is voor mij een succes geweest. Het heeft mij gebracht dat ik dingen nog beter kan plaatsen en dingen beter kan inschatten. Ik hoop dat we elkaar in de toekomst zeker nog spreken.

Persoonlijk leiderschap
Emiel Zwerwer
Teamleider Schadeafdeling | AssuradeurenGilde BV

Ervaringen van coachees

Ik gun iedere zorgprofessional een coach zoals Marije. Marije is een warme, vriendelijke en toegankelijke coach met ontzettend veel kennis. Met oprechte aandacht en interesse biedt ze een luisterend oor. Door haar manier van vragen stellen toont ze een ander perspectief op gebeurtenissen en geeft ze nieuwe inzichten. Ze rijkt je tools aan die bij jou passen en waar je zelf mee aan de slag kunt. Hiermee biedt ze een goede balans tussen diepgang en praktische tips. Marije heeft mij super goed geholpen en ik zou haar zeker aanbevelen!

Zorgprofessionals arts arts in opleiding
Vivian Boswinkel
MD PhD | AIOS Kindergeneeskunde Medisch Spectrum Twente/UMC Groningen

Marije is een professioneel, fijn, warm mens. Ik vond het prettig dat ze mij oordeelloos kon spiegelen. Ze schakelt snel naar wat er op dat moment speelt en nodig is en gebruikt fijne, passende technieken. Ze heeft mij aan het denken gezet om vanuit mijn kracht in beweging te komen en daarmee invloed uit te oefenen op een positieve manier. Ik kan nu milder kijken naar mijzelf en mijn werksituatie zonder afbreuk te doen aan betrokkenheid en bevlogenheid.

Deltion Academie
Sandra Van Arkelen
Senior adviseur Leren & Ontwikkelen Deltion Academie

Wat ik erg prettig vond is dat de gesprekken heel open en persoonlijk waren. Er hangt eigenlijk voortdurend een hele vrije, speelse sfeer. Marije geeft vaak voorbeelden over haar eigen leven en denkt graag mee over bepaalde gedachtes / situaties. Daarnaast werd ik soms ook uit mijn tent gelokt, iets wat ik soms ongemakkelijk vond maar wat ik onwijs nodig had op dat moment. Helaas is ons traject voorbij. Ik zal zeker nog een keer terug komen bij behoefte aan coaching.

Nieuwsgierig naar de muziek die Thomas maakt (house, disco and techno)? Volg hem op https://www.instagram.com/helsloot/.

Thomas Helsloot
Thomas Helsloot
Producer / Songwriter (Independent)

Marije kan gedrag op zo’n een manier terugleggen of beschrijven waardoor je er wel mee ‘geconfronteerd’ wordt, maar het niet veroordelend is. Ze stelt zichtzelf kwetsbaar op door haar eigen ervaringen te delen. Het creëert een veilig gevoel en een gevoel dat de worsteling en de uitdagingen herkenbaar zijn. Marije heeft mij in slechts een paar gesprekken zoveel inzichten gegeven. Zo veel laten zien, laten lezen en laten ervaren. Uit alle theorieën en boeken en methoden heeft ze de dingen gekozen, die bij mij passen, die op mijn karakter en hulpvraag zijn afgestemd.

Kreesje ten Brinke
Kreesje ten Brinke
Beleidsmedewerker Ontwikkeling | Gemeente Hardenberg

Marije is een coach die op een luchtige manier de kern weet te raken. Middels gesprekken, praktische handvatten en tools weet ze mij aan het denken te zetten en uit te dagen. Het traject heb ik ervaren als een ontdekkingstocht waarbij er ruimte was voor alles en juist ook niets. Dit heeft gemaakt dat ik terugkijk op een heel fijne en leerzame ervaring die mij als jong professional in mijn kracht heeft gezet en mij vertrouwen heeft gegeven in mijn verdere loopbaan. Marije, enorm bedankt!

Elise Taselaar
Consultant IT Advisory | Baker Tilly Nederland

Marije heeft me tijdens het coachingstraject heel erg in m’n waarde gelaten, maar toch ook juist steeds weer uit m’n comfort zone gehaald. We hebben fijne gesprekken gehad en ook de opdrachten die ik nooit zelf verzonnen had, hebben me steeds weer aan het denken gezet. Zo was elke sessie achteraf “eigenlijk heel leuk” en heeft Marije me op een fijne en persoonlijke manier heel veel inzichten meegegeven.

Linda Peters
Technical Services Manager Swine | Hipra Benelux - DVM

Ik heb Marije benaderd toen ik meer aan het overleven was dan aan het leven. De balans tussen werk en privé was flink verstoord. Het lukte me niet meer mijn grenzen te bewaken en ik kreeg geen energie meer van mijn werk. In het coaching traject dat ik bij Marije volgde, daagde ze me uit om keuzes maken en duidelijk te zijn in wat ik wil.

Ik heb Marije ervaren als een warme en eerlijke coach. In de gesprekken heerste er een veilige en open sfeer waardoor er ruimte was voor een lach en een traan. Marije is betrokken en direct op een helpende manier, ze heeft het vermogen door haar veelzijdigheid in coaching om de juiste oefeningen/technieken in te zetten. Hierdoor heb ik geleerd wat mijn talenten en valkuilen zijn, kan ik beter mijn grenzen aangeven en leerde ik hoe ik situaties en verantwoordelijkheid niet groter moet maken dan ze zijn. Daar waar ik mijn talenten vanzelfsprekend vind, liet Marije mij zien hoe waardevol ze zijn. Met de inzichten die Marije mij gegeven heeft maak ik stappen om de baan te vinden waar ik weer blij word en werk en privé in balans zijn. Dank je wel!

Natasja Meiberg
Leercoach en docent | Landstede

In augustus 2020 ben mijn coachingstraject met Marije gestart. Ik wilde mentaal sterker worden, me niet laten leiden door gedachten alleen en vooral leren vertrouwen op mijn lijf en gevoel. Marije heeft mij tijdens onze gesprekken laten ervaren dat gedachten niet altijd helpend zijn en dat je vooral naar je lijf moet luisteren. “Je gedachten kunnen met je aan de haal gaan, maar je lijf liegt niet.” Marije heeft mij door middel van het Insights Discovery Profiel laten zien welke kwaliteiten ik heb. Wat kan ik goed, wat vind ik leuk en nog belangrijker wat geeft me energie. Marije heeft een scherpe blik en kan dit met veel humor aan je overbrengen. Ze is kritisch, maar altijd met oog voor jou als persoon. Ze geeft concrete handvatten, zodat je echt aan de slag kan met jezelf. Ze daagt je uit, maar altijd vanuit positiviteit. Ik heb Marije als coach als zeer prettig ervaren, haar positieve inslag en oprechtheid zijn aanstekelijk. Haar interesse in jou als persoon en haar geloof in mogelijkheden zijn stimulerend.

Jolien Hut
Coördinator| Bataafs Lyceum

Ik voelde me direct bij je thuis door je hartelijke ontvangst en je informele aanpak (even koffie zetten, een aai voor de hond, etc). Je vertelde af en toe ook iets over jezelf en je eigen uitdagingen. Dat vond ik prettig, het gaf me een gevoel van wederkerigheid in onze coachingsessies. De gesprekken voelden daardoor natuurlijk en ongedwongen aan. Je schakelt snel, handelt naar wat ik aangeef en zoekt daar in het momentum je werkvormen bij. Dit geeft blijk van je enorme expertise en kundigheid, je lijkt het altijd maar paraat te hebben!
Het traject paste daardoor goed bij mijn persoonlijkheid en coachingsvraag. Je stelde rake vragen en wist me op een liefdevolle manier aan te spreken op mijn gedrag, aannames of gedachtepatronen. Dit maakte dat ik de vraagstukken echt wist te doorleven.

Anoniem
Leider van een MBO school

Life- en loopbaancoaching
Marije heeft me erg goed geholpen in het loopbaantraject, helemaal vast zat ik in de baan waar ik niet gelukkig werd. Ze heeft me inzichten gegeven, uit mijn comfort zone gehaald en een spiegel voorgehouden, maar wel op een manier dat ik me veilig voelde. Ik ben weer mijn eigen pad aan het creëren en maak keuze’s waar ik gelukkig van word. Met veel humor en avontuur zijn we samen dit traject aangegaan! Dank je wel Marije!

*****

Nana is tijdens ons coachingstraject gestart met de Basisopleiding Integrative Medicine en leefstijlgeneeskunde en heeft deze ondertussen afgerond. Ze heeft nu een eigen bedrijf ‘Manalo’, waar je heerlijke sticky chai kunt kopen om chai latte te maken. Ik serveer deze chai nu ook!

Nana Rost Van Tonningen
Arts

Life coaching
Eind 2019 heb ik Marije leren kennen als mijn ‘levenscoach’. Ik stond op het punt van omvallen en Marije heeft mij opgevangen met haar relativeringsvermogen en praktische opdrachten. Zij heeft mij een spiegel voorgehouden en mij geholpen daar in te kijken. Door allerlei oefeningen en gesprekken heeft zij mij weer op het goede spoor gezet. Ik ben nu weer energiek en heb zin om mijn nieuwe weg te bewandelen. Dank je wel, Marije, voor je wijze woorden, humor en het geven van inzicht.

*****

Danielle heeft haar baan bij de Provincie opgezegd en heeft nu een eigen webwinkel voor kinderkleding opgezet, Daentjes genaamd.

Danielle Hessel-Lohuis
Medewerker mobiliteit en ontwikkeling | Provincie Overijssel

Life coaching
Marije heeft mij weer op weg geholpen in mijn werk en leven op een moment dat ik een duwtje in de rug hard nodig had. Zij heeft mij snel inzicht gegeven in hindernissen die mijn ontwikkeling belemmeren. Met haar hulp ben ik nu zelf in staat om de koers te wijzigen en weer nieuwe doelen voor mezelf te zetten.

Kees de Weerd
Senior Expert: Mixing, Extraction, Sorption and Membrane separations | DSM

Life coaching | Burnout-begeleiding
Ik vind Marije een wijze, ervaren, lieve vrouw. Ik voel me welkom en thuis bij haar. Ze heeft me aan het werk gezet en me ook minder prettige feedback gegeven waardoor ik telkens weer een stapje verder geraakte. Ik heb inzicht gekregen in mijn karakterstructuur en mijn patronen. De sessies waren intensief en op maat gemaakt. Ik vond de sessies top. Ik kon ik ook telkens kwijt welke richting ik graag uit wilde.

Greet Westhovens
Customer Care Manager | Medtronic

Life coaching
Wat ik in Marije waardeer is haar humor, intelligentie, veelzijdigheid en enorme kennis. Ze kan mensen de keerzijde (lichtheid, het positieve en het aangename) van het leven in woord, beeld en gedrag heel goed laten voelen.

Marije is een fantastische, veelzijdige coach en naar mijn mening een klasse apart. Ik waardeer haar onconventionele aanpak, haar inzet en de wijze waarop ze zichzelf een spiegel kan laten zijn voor anderen.

Hanna Smeets
Medewerker projecten en programma's VTH | Provincie Limburg

Life- en loopbaancoaching
‘Wat wil ik met mijn leven doen? Waar liggen mijn talenten en passies? ‘Hoe volg ik mijn pad daar naar toe?’ Marije combineerde het stellen van de juiste vragen met bruikbare modellen. Haar manier van coachen was een doorbraak voor mij en heeft me zelfs van job doen wisselen. Een job die enorm goed bij me past en waarin ik mijn competenties en passie volledig kan inzetten! Marije is een fantastisch mens, die met volle toewijding met je aan de slag gaat op een persoonlijke, open en vertrouwde manier.

Surya Bindels-Gierman
P&O Expert DSM