Referenties

Wat klanten over mij zeggen...

Kenmerkend voor Marije

Tot de kern | Intensief en op maat | Onconventioneel | Diepgaand |  Luchtig

Betrokken | Aanwezig | Alert | Gefocust | Professioneel | Deskundig


Klantervaringen voor team- en organisatieontwikkeling

Teamontwikkeling
In juni 2020 ben ik met mijn management team gestart met een teamontwikkeltraject bij De Inzicht Fabriek. Onder leiding van Marije hebben we met de Insights Discovery profielen meer geleerd over ons zelf en over elkaar. Marije heeft dit proces ontzettend professioneel begeleid. Wat een vakvrouw! Het was indrukwekkend hoe snel Marije waarneemt wat er bij en tussen mensen in een groep speelt en hiervoor de tools ‘on the spot’ uit haar tas haalde. Hierdoor wist ze om – zonder iemand te beschadigen – wel bij de kern te komen. Er zit immers veel verstopt in de kantlijn, in terloopse opmerkingen of geintjes. Marije pikte alles op en voelde het naadloos aan. Met respect en waardevrij. Ze stimuleerde ons om zaken concreet te maken en reikte dat na de sessies kant en klaar aan. Daardoor konden we ook zonder Marije weer verder en is het duurzaam geworden.
Door Marije en dit teamontwikkeltraject zijn we individueel én als team gegroeid in het begrip van & over elkaar en daarmee onze teameffectiviteit. Onze samenwerking is sterk verbeterd. En als er iets in de weg zit (‘ligt te rotten onder de tafel’) dan maken we dat bespreekbaar. Dat werkt bevrijdend! Ik ben ervan overtuigd dat wij hierdoor als management team van Service Delivery onze gewenste doelen gaan bereiken. Geen twijfel!

Maartje van Tongeren
Director Service Delivery | COO Managing Board LeasePlan Netherlands B.V.

Development Programma | Cultuurverandering
Marije Manni was de afgelopen 4 jaar de vaste externe trainer/coach die in co-creatie met onze interne coaches het leertraject “coachende vaardigheden voor senior medewerkers” heeft vormgegeven en uitgevoerd. Het traject had als doel om onze senior medewerkers de vaardigheden aan te leren om collegae “on the job” te coachen. En “en passant” de lerende bedrijfscultuur te versterken door patronen te benoemen en bespreekbaar te maken. Gestart met een pilotfase voor 30 deelnemers werd het met uiteindelijk 120 deelnemers een groot succes. Marije werd als trainer/coach door de deelnemers en hun managers bij de evaluaties altijd gewaardeerd met een 8 of hoger. Marije weet met vertrouwen, respect, plezier en scherpte de juiste snaar bij mensen te raken en daarmee een diepgaand lerende effect te bewerkstelligen. Dank voor de bijzonder prettige samenwerking, Marije!

Ruud Verheijen
Senior Coach, adviseur Leren en Ontwikkelen | Provincie Limburg

Teamontwikkeling | Procesbegeleiding
Marije heeft het management van het sociaal domein gemeente Zwolle geholpen om als team sterker en daarmee slagvaardiger te worden. Begonnen eind 2019 en na twee keer beland in de corona-lockdown. Desondanks heeft Marije ons, dan weer fysiek bij elkaar en dan weer digitaal, verder gebracht. Met veel creativiteit in de voorbereiding en aanpak. Sterk gericht op de dynamiek in de groep, deze rustig beschouwen om vervolgens scherp te reflecteren en mild te adviseren. Werken met Marije is prettig, haar opgewekte en respectvolle stijl geven lucht aan leren.

Henk Procé
Directeur Sociaal Domein | Gemeente Zwolle

Management Development Programma
In 2019 en 2020 heb ik Marije meegemaakt als coach In het Management Development Programma van Kruitbosch in Zwolle. Marije begeleidde zowel de grote groepssessies als de sessies in kleinere teams op een hele prettige en natuurlijke wijze. Ze houdt mensen en teams een spiegel voor, laat eenieder in zijn/haar waarde maar prikkelt wél! Professionele coach én fijn mens!

Chantal Groot Kormelink
Manager Marketing & Communicatie | Kruitbosch

Opleiding Persoonlijke Kracht
Door Marije werd ik als cursist uitgedaagd om een zeer actieve rol te spelen tijdens de opleiding. Ze is enthousiast en zeer deskundig. Ook was er een goede mix tussen theorie en praktijk, Wat mij ook erg aansprak is de betrokkenheid (per mail) van Marije tussen de opleidingsdagen in. Ze slaagt erin snel een veilige sfeer te creëren die het leren bevordert.

Peter

Teamontwikkeling
Ik vind Marije professioneel en deskundig, erg betrokken, persoonlijk/mensgericht en flexibel. Ze is heel warm en open in de omgang en ze heeft de gave om met slechts kleine aanwijzingen een enorme put open te trekken en daar dan vakkundig mee aan de slag te gaan. Ons team heeft hierdoor een enorme stap gemaakt om open en eerlijk met elkaar te spreken en daardoor met elkaar te leren.

Femke

5 daags programma ‘Bezieling in je loopbaan’
Ik vond het een heel prettig contact met Marije. Ze weet een veilige omgeving te creëren. Ze neemt mensen serieus, in hun ideeën en uitingen. Ze is vriendelijk en oprecht en kan de dingen relativeren. Ze is betrokken bij ons wel en wee, zonder zichzelf op te dringen. Ze is aanwezig, alert en gefocust. Een vrouw met pit.

Mieke

Teamontwikkeling
Marije is er goed in om anderen in beweging te krijgen. Ze doet dit op een inspirerende wijze en met een open blik. Ze verrast mensen met haar ideeën. Ze is open, oprecht, energiek en creatief. Ze is in staat flexibel in te spelen in het hier en nu, zodat ter tafel komt wat werkelijk belangrijk was voor ons team. Ze heeft ons uitgedaagd om ons uit te spreken waardoor het nu een stuk soepeler verloopt in ons team. De systematiek van Insights Discovery heeft ons ook geholpen om gemeenschappelijke taal te ontwikkelen.

Klaas

Ervaringen van coachees

In augustus 2020 ben mijn coachingstraject met Marije gestart. Ik wilde mentaal sterker worden, me niet laten leiden door gedachten alleen en vooral leren vertrouwen op mijn lijf en gevoel. Marije heeft mij tijdens onze gesprekken laten ervaren dat gedachten niet altijd helpend zijn en dat je vooral naar je lijf moet luisteren. “Je gedachten kunnen met je aan de haal gaan, maar je lijf liegt niet.” Marije heeft mij door middel van het Insights Discovery Profiel laten zien welke kwaliteiten ik heb. Wat kan ik goed, wat vind ik leuk en nog belangrijker wat geeft me energie. Marije heeft een scherpe blik en kan dit met veel humor aan je overbrengen. Ze is kritisch, maar altijd met oog voor jou als persoon. Ze geeft concrete handvatten, zodat je echt aan de slag kan met jezelf. Ze daagt je uit, maar altijd vanuit positiviteit. Ik heb Marije als coach als zeer prettig ervaren, haar positieve inslag en oprechtheid zijn aanstekelijk. Haar interesse in jou als persoon en haar geloof in mogelijkheden zijn stimulerend.

Jolien Hut
Coördinator Bataafs Lyceum

Life- en loopbaancoaching
Marije heeft me erg goed geholpen in het loopbaantraject, helemaal vast zat ik in de baan waar ik niet gelukkig werd. Ze heeft me inzichten gegeven, uit mijn comfort zone gehaald en een spiegel voorgehouden, maar wel op een manier dat ik me veilig voelde. Ik ben weer mijn eigen pad aan het creëren en maak keuze’s waar ik gelukkig van word. Met veel humor en avontuur zijn we samen dit traject aangegaan! Dank je wel Marije!

*****

Nana is tijdens ons coachingstraject gestart met de Basisopleiding Integrative Medicine en leefstijlgeneeskunde die ze ondertussen met succes heeft afgerond. Ze heeft nu een eigen bedrijf opgericht Manalo genaamd, waar ze heerlijke sticky chai verkoopt om chai latte te maken. Bij De Inzicht Fabriek kun je nu ook deze heerlijke chai latte drinken.

Nana Rost Van Tonningen
Arts

Life coaching
Eind 2019 heb ik Marije leren kennen als mijn ‘levenscoach’. Ik stond op het punt van omvallen en Marije heeft mij opgevangen met haar relativeringsvermogen en praktische opdrachten. Zij heeft mij een spiegel voorgehouden en mij geholpen daar in te kijken. Door allerlei oefeningen en gesprekken heeft zij mij weer op het goede spoor gezet. Ik ben nu weer energiek en heb zin om mijn nieuwe weg te bewandelen. Dank je wel, Marije, voor je wijze woorden, humor en het geven van inzicht.

*****

Danielle heeft haar baan bij de Provincie opgezegd en heeft nu een eigen webwinkel voor kinderkleding opgezet, Daentjes genaamd.

Danielle Hessel-Lohuis
Medewerker mobiliteit en ontwikkeling | Provincie Overijssel

Life coaching
Marije heeft mij weer op weg geholpen in mijn werk en leven op een moment dat ik een duwtje in de rug hard nodig had. Zij heeft mij snel inzicht gegeven in hindernissen die mijn ontwikkeling belemmeren. Met haar hulp ben ik nu zelf in staat om de koers te wijzigen en weer nieuwe doelen voor mezelf te zetten.

Kees de Weerd
Senior Expert: Mixing, Extraction, Sorption and Membrane separations | DSM

Life coaching | Burnout-begeleiding
Ik vind Marije een wijze, ervaren, lieve vrouw. Ik voel me welkom en thuis bij haar. Ze heeft me aan het werk gezet en me ook minder prettige feedback gegeven waardoor ik telkens weer een stapje verder geraakte. Ik heb inzicht gekregen in mijn karakterstructuur en mijn patronen. De sessies waren intensief en op maat gemaakt. Ik vond de sessies top. Ik kon ik ook telkens kwijt welke richting ik graag uit wilde.

Greet Westhovens
Customer Care Manager | Medtronic

Life coaching
Wat ik in Marije waardeer is haar humor, intelligentie, veelzijdigheid en enorme kennis. Ze kan mensen de keerzijde (lichtheid, het positieve en het aangename) van het leven in woord, beeld en gedrag heel goed laten voelen.

Marije is een fantastische, veelzijdige coach en naar mijn mening een klasse apart. Ik waardeer haar onconventionele aanpak, haar inzet en de wijze waarop ze zichzelf een spiegel kan laten zijn voor anderen.

Hanna Smeets
Medewerker projecten en programma's VTH | Provincie Limburg

Life- en loopbaancoaching
‘Wat wil ik met mijn leven doen? Waar liggen mijn talenten en passies? ‘Hoe volg ik mijn pad daar naar toe?’ Marije combineerde het stellen van de juiste vragen met bruikbare modellen. Haar manier van coachen was een doorbraak voor mij en heeft me zelfs van job doen wisselen. Een job die enorm goed bij me past en waarin ik mijn competenties en passie volledig kan inzetten! Marije is een fantastisch mens, die met volle toewijding met je aan de slag gaat op een persoonlijke, open en vertrouwde manier.

Surya Bindels-Gierman
P&O Expert DSM