Jij hebt de wereld iets unieks te brengen

Schitter!

Je stem laten horen

Het is herfstvakantie. Met mijn gezinnetje zijn we een week op vakantie in Zwitserland. Gisteren was het een druilige dag, dus zijn we naar het grootste ondergrondse meer van Europa gegaan, St. Léonard. In een bootje werden we rondgevaren over het meertje van een paar honderd meter lang. Het was niet groot, maar er hing een mystieke, sprookjesachtige sfeer. De muren waren prachtig verlicht en de vissen klapten met hun staarten op het water. De gids vertelde dat de akoestiek zo mooi is in deze grot, en dat er geregeld concerten plaatsvinden. Hij zei al grappend: ‘En als er iemand wil zingen, dan mag dat!’ Ik vertelde aan mijn kinderen dat ze mochten zingen, waarop de oudste zei: ’Ja echt niet’. Twee dames namen deze uitnodiging aan en begonnen te zingen. Hun stemgeluid galmde door de grot. Het was werkelijk ontroerend. Hun gezang was prachtig, maar wat ik nog prachtiger vond is dat ze letterlijk en figuurlijk hun stem lieten horen. De boottocht kreeg hierdoor een extra dimensie, sterker nog een onvergetelijke ervaring. Ik buig voor deze dames.

"Hoe vaak houd jij je hoofd onder het maaiveld?"

 

Hoe vaak houd jij je hoofd onder het maaiveld en doe je maar gewoon, duik je liever weg, dan dat je je stem laat horen? Belemmeren allerlei gedachten en overtuigingen jou om je te laten zien en je te laten horen? Maak je je druk over wat anderen dan van je zouden vinden?

Ik zou je willen uitnodigen om al die gedachten eens over boord te gooien en je stem te laten horen. Dapper te zijn, moed te tonen om in de arena te gaan staan en je helemaal te laten zien. Want als jij je laat zien, wordt de wereld een beetje mooier. Dan schitter jij en wordt het schitterend.

Ik hoor graag wat jouw ervaringen zijn, je kunt nu meteen oefenen met schitteren!

Marije

Heb je interesse om door mij gecoacht te worden?